PESTEN OVER EN UIT!


Poppenkastvoorstelling in de poppenkast of poppenkastwagen over  

“Pesten is geen spelletje”  Leeftijd: 4 tot 12 jaar


pest


Tuttie Fruttie wordt uitgescholden en bedreigd. Haar spullen worden afgepakt door Blooker, een grote pestkop. Zij durft niets terug te doen. Ook de na-apertjes durven niet tegen Blooker op te treden, omdat ze bang zijn dat ze dan zelf worden gepest.
Grote Broer gaat het voor Tuttie Fruttie opnemen.
Als de na-apertjes en de kinderen in de zaal merken dat Blooker niet eerlijk is en alleen aan zichzelf denkt, keren zij zich tegen hem. Blooker voelt dan hoe erg het is om alleen te staan. Hij zal zich anders moeten gaan gedragen en een weg vinden om het goed te maken met Tuttie Fruttie en de anderen.
Drempels ga je niet zomaar over, daar heb je elkaar voor nodig!
De rode draad in het verhaal is dat pesten geen spelletje is en dat de mening van de groep van groot belang is voor het verloop van de gebeurtenissen.

 

Het bespreekbaar maken van het onderwerp pesten door middel van een eigentijdse beeldende voorstelling.
Het poppenspel wordt gespeeld op verschillende niveau's aangepast aan de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Verder is de voorstelling ook zeer geschikt voor ouderavonden. Bij voorstellingen die op scholen gespeeld worden, wordt aangepast lesmateriaal voor de onder-, midden- en bovenbouw beschikbaar gesteld.


tuttie

Speelplek: 4 m. breed 5 m. diep en 2.65 hoog Duur 50 minuten, verduistering extra sfeervol , stopcontactOpbouwtijd 1.5 uur, eigen licht en geluid.